ponedjeljak, 26. prosinca 2011.

Kladionice: Real Madrid favorit za Ligu, Barca za Kup i Ligu prvaka

Božićni odmor je vrijeme analize. S gotovo polovicom pređene sezone, kladioničari već predviđaju osvajače preostala tri trofeja u Španiji. Tako je Madrid favorit za osvajanje Lige s kvotom od 1,80, a na Barcelonu je 1,90, prema evropskoj tarifi.
Unatoč pobjedi Blaugrane nad Madridom u posljednjem Clasicu (1-3), Madrid je ostao favorit za osvajanje Lige, istina sa sada nešto višom kvotom nego što je bila prije poraza u međusobnom duelu protiv Barcelone. Prije Clasica, kvota za Madrid iznosila je 1,60, a na Barcelonu 2,40 nakon poraza od Getafea. Ovo je prvi put u posljednjih par sezona da je Madrid favorit za osvajanje ovog trofeja, prethodne tri sezone, to je konstantno bila Barcelona.
Pored toga što je Madrid favorit za osvajanje Lige, igrač “Bijelih” je također favorit za osvajanje Pichichi nagrade (dodijeljuje se najboljem strijelcu u Ligi). Tako da Ronaldo i ove sezone bude Pichichi lige plaća se samo 1,57, dok je trenutna kvota na Messija kao najboljeg strijelca 2,25.
Barcelona favorit za osvajanje Kupa kralja i Lige prvaka
Madrid je dominantniji u trci za osvajanje Lige, dok je Barcelona vodeća na kladionicama za osvajanje Kupa kralja i Lige prvaka. Naravno da su oba kluba glavni favoriti za sva tri trofeja, ali blagu prednost za osvajanje ova dva takmičenja ima Barcelona.
Nakon što je Barcelona prošle sedmice u Kupu deklasirala trećeligaša Hospitalet (9-0), postali su glavni favoriti za osvajanje ovog trofeja s kvotom od 2,50. Na Madrid iznosi 3,50, a ostali timovi su znatno udaljeniji od ova dva velikana, slijedi Athletic (10), Valencia (11), Espanyol (17) i Sevilla (19).


Nema komentara:

Objavi komentar