nedjelja, 29. siječnja 2012.

Real Madrid - Zaragoza 3:1



U okviru 21. kola španske Primere Real Madrid je na Santiago Bernabeu savladao posljednjeplasiranu ekipu lige, Zaragozu rezultatom 3:1.
Real Madrid: Casillas; Altintop, Pepe, Carvalho, Marcelo; Alonso, Granero; Cristiano, Özil, Kaká; Benzema.
Zaragoza: Roberto: Lanzaro, Paredes, Da Silva, Obradovic; Dujmovic, Micael, Apoño, Lafita; Luis García, Aranda.
U 11. minuti hladan tuš za domaće navijače. Carlos Aranda je lijepo uposlio Angela Lafitu, koji sa pet metara šalje loptu u nebranjenu mrežu Madriđana. Los Blancosi nisu uspjeli uputiti udarac u okvir gola Zaragoze, sve do 32. minute. Tada je Ricardo Carvalho dodao loptu Kaki, a Brazilac pogađa za poravnanje. Do odlaska na odmor mreže se više nisu tresle.
Nakon samo četiri minute igre u nastavku, izabranici Josea Mourinha dolaze do potpunog preokreta. Mesut Ozil je uputio prizemni centaršut, a Cristiano Ronaldo reagovao dobro u petercu gostiju. Nije se dugo čekalo na još ubjedljivije vodstvo, jer je Ozil u 56. minuti povisio na 3:1. Odigrali su igrači madridske ekipe sjajnu akciju, Kaka je dodao loptu do Ozila, koji iskosa sa lijeve strane postiže svoj ovosezonski prvijenac.
Do kraja susreta igra se smirila na obje strane i nije viđen više niti jedan pogodak. Real se ovom pobjedom osamio na vrhu tabele i sada ima plus osam u odnosu na prve pratioce, ekipu Barcelone.

Nema komentara:

Objavi komentar