nedjelja, 26. veljače 2012.

Ronaldo petom donio Realu pobjedu!




Znatno teže od očekivanog Real Madrid je u gradskom dvoboju kao gost nadigrao Rayo Vallecano s 1:0, a utakmica je odlučena genijalnim potezom Cristiana Ronalda. 

Potpuno nevjerojatno zvuči podatak da 'kraljevski klub' u prvom poluvremenu nije uputio nijedan udarac unutar okvira suparničkih vrata. Prvi su udarac na koncu i pretvorili u pogodak u 54. minuti, i to na nevjerojatan način. Mesut Özil je izveo korner, a lopta je na koncu došla do Ronalda koji je petom s osam, devet metara kroz šumu nogu poslao loptu u mrežu. Portugalskom je nogometašu to već 29. pogodak u 24. prvenstvenoj utakmici ove sezone.

Treba naglasiti da je Real i prije i poslije zgoditka opasno živio. U 38. minuti je Piti pogodio vratnicu, a u samoj završnici je Rayo napravio veliki pritisak na vrata gostiju, ali Mourinhova se momčad izvukla i napravila novi značajan korak ka naslovu. Spomenimo i da je Rayo od 88. minute imao igrača manje jer je izravni crveni karton zbog starta na Samiju Khediri dobio Miguel Perez Cuesta.

Ovo je bila 21. Realova pobjeda u 24 kola Primere i već deseta gostujuća, od čega deveta zaredom. Izjednačili su Madriđani time klupski rekord, budući da su i u sezoni 2009/10 imali devet pobjeda zaredom izvan vlastitog stadiona.




Nema komentara:

Objavi komentar