četvrtak, 24. svibnja 2012.

"Nije bitno ko je iz Barce a ko iz Reala, u reprezentaciji smo kao jedno". Španjolska na Euro bez Ville.

Reprezentacija Španije je sastavljena najvećim dijelom od igrača dva velika rivala Real Madrida i Barcelone, te je uvijek je pod znakom pitanja atmosfera u reprezentaciji nakon teških ligaških okršaja ove dvije momčadi u kojima nerijetko vidimo i veoma beskompromisne duele.
 
Po mišljenju mnogih, Vicente del Bosque, selektor branitelja naslova i jednog od najvećih favorita predstojećeg Evropskog prvenstva reprezenacije Španije ima zadatak da prije svega vrati timski duh u ekipu koja je sastavljena od velikih rivala, a tek onda da pokuša odbraniti naslov Evropskog prvaka.
S takvom konstatacijom se ne slaže veznjak Reala Xabi Alonso koji smatra da su to dvije potpuno različite stvari:

"To je nešto potpuno drugačije i nema apsolutno nikakve veze s onim što se dešava u reprezentaciji. Kada se nađemo u reprezentaciji onda smo kao jedno i nema razlike ko je iz Barcelone, a ko iz Reala. Na Euru se svi borimo za istu stvar", istiće Alonso, koji priznaje da će biti veoma teško ponoviti uspijeh od prije četiri godine:

"Postaje sve teže i teže pobjeđivati. Mi imamo odličnu i iskusnu  momčad, ali tu su i druge momčadi koje su spremne zagorčati nam život. Mislim da će osvajanje novog naslova biti teže nego kada smo to učinili 2010. i 2008. godine", zaključuje Alonso.
 
EURO BEZ VILLE
 
Španski selektor Vicente del Bosque nedavno je izjavio kako će na Villu čekati do posljednjeg trena, ali očito su njegove nade uzaludne, jer su sa Nou Campa potvrditi da Villa nije dovoljno spreman da sljedećeg mjeseca zaigra u Poljskoj i Ukrajini.
Tako Del Bosque mora odlučiti između Juana Mate, Fernanda Torresa, Fernanda Llorentea, Adriana Lopeza, Alvara Negreda ili Roberta Soldada.
Furija igra u grupi C zajedno s Hrvatskom, Italijom i Republikom Irskom.

Nema komentara:

Objavi komentar