petak, 29. lipnja 2012.

Ramos: "Iskreno, ne bih volio još jednom pucati jedanaesterce."


Europsko nogometno prvenstvo došlo je do samog kraja, a o pobjedniku će, na stadionu u Kijevu, odlučivati Španjolska i Italija. Iako je u polufinalu Sergio Ramos prilikom pucanja jedanaesteraca "panenkom" zabio gol Portugalcima, Španjolac se nada da u finalu neće biti potrebe za tim. Španjolska se doslovno provukla u polufinalu Eura protiv Portugala i to tek nakon izvođenja jedanaesteraca u kojima su ključni detalji bili udarci Bruna Alvesa i Cesca Fabregasa, slični, međutim s bitno drugačijim završetkom.
Doprinos pobjedi dao je i Sergio Ramos koji je "panenkom" matirao portugalskog vratara, no isto iskustvo ipak ne želi ponoviti u finalu: "Iskreno, ne bih volio još jednom pucati jedanaesterce. Mi smo jako željni pobjede i znamo da ćemo morati ostati ponizni i pritom pokušati sve napraviti dobro, poštujući Italiju."
"Ovih dana nam u glavu dolaze sjećanja na naše uspjehe iz nedavne prošlosti. To nas dodatno motivira da pobijedimo i u toj završnoj utakmici, kako bi ponovno oživjeli one nevjerojatne trenutke", prisjetio se španjolski branič naslova iz Austrije i Švicarske te Južne Afrike.
Međutim, stvari po Ramosa nisu izgledale toliko sjajno nakon što je u polufinalu Lige prvaka bio neuspješan: "Tada su mnoge stvari rečene koje su povrijedile moj ponos. Razlog zbog kojeg sam se odlučio na "panenku" nije bio nikakav drugi doli veliko samopouzdanje. Znam da su neki ljudi čekali moj promašaj, ali nije me to obeshrabrilo."
Iako je glavnim "mozgom" talijanske igre označen Andrea Pirlo, Ramos smatra da on nije jedina opasnost: "On je jedinstven igrač, jedan od najboljih u Italiji, ali nije jedina opasnost. Ono što je Italiju dovelo u finale je momčadska igra, a ne utjecaj jednog čovjeka."
"Uz Pirla, morat ćemo zaustaviti i njihove napadače, prije svega Balotellija koji je zabio dva sjajna gola. On će biti velika prijetnja, ali i Cassano te mnogi drugi", dodao je za kraj.

Nema komentara:

Objavi komentar