utorak, 3. srpnja 2012.

Ne zovu ga bez razloga SAN IKER!!!!

"Hej, sudac! Poštovanje za suparnika! Pokaži poštovanje prema Italiji! 4:0!" molio je Iker Casillas, golman i kapetan Španjolske, pomoćnika suca Proence da okončaju finale Eura prije isteka tri minuta nadoknade, dok su se na drugom kraju terena njegovi suigrači poigravali s razbijenim protivnikom.

Casillas to naravno nije tražio jer se umorio ili zato što je strahovao za vodstvo svoje reprezentacije, nego iz poštovanja prema protivniku, odnosno okončanja muka Talijanima. 

Doista, pri kraju finala bilo je "ružno gledati" kako se superiorni Španjolci poigravaju s protivnikom od kojeg su imali igrača više i vodstvo 4:0. Odmah nakon što im je Casillas rekao da je dosta igranja, Portugalac je odsvirao kraj, ali ne zbog Ikerovog apela, nego zato što su istekle tri minute nadoknade. 

Casillas je odmah otišao do suca kojemu se obraćao i stisnuo mu ruku i zatim se pridružio suigračima u slavlju treće uzastopne titule na velikim natjecanjima. 

Španjolski golman je nakon finala EP-a postao prvi igrač u povijesti koji je pobijedio na 100 reprezentativnih utakmica, a sa 509 minuta bez primljenog gola na Euru, srušio je rekord koji je do sada držao Dino Zoff sa 494 minute "čiste mreže" na EP-u. Osim tih rekorda, gestom na kraju finalne utakmice pokazao je da osim što je veliki golman, da nije ništa manji sportaš.


Nema komentara:

Objavi komentar