petak, 3. kolovoza 2012.

Real Madrid pregazio LA Galaxy 5:1

Real je očarao Grad Anđela. Dugo nakon utakmice navijači domaćih skandirali su gostima iz Španjolske, koji su razbili njihove ljubimce, ali su to napravili s takvim stilom da se fanovi Galaxija nisu ljutili.

Mourinho je prvu od četiri američke utakmice počeo s Ronaldom na klupi, a u sustavu 4-2-3-1 jedina špica je bio Higuain, iza kojeg su vrebali Kaka, Callejon i Di Maria. Sredinu su držali Xabi Alonso i Diarra. Dokaz da je momčad bila kombinirana je i sastav obrane: Gol je držao nezamjenjivi Casillas, dok su ispred njega bili Nacho, Albiol, Varane, Fabio Coentrao.

Realu to nije smetalo da već u 2. minuti povede nakon što je Di Maria dubinskom loptom proigrao Higuaina, a ovaj poentirao. Već deset minuta kasnije Di Maria solo akcijom povećava na 2:0.


U 22. minuti LA smanjuje zahvaljujući bivšem igraču Reala: Beckham je nabacio iz slobodnjaka, a obrana gostiju spava dok čak dva igrača domaćih (Gonzalez, Lopes) guraju loptu u gol. 

Galaxy je tada krenuo po izjednačenje, ali su na težak način shvatili da je Mourinhovo najjače oružje kontra: Akciju Higuaina i Kake okončao je Callejon, svojim već trećim golom na pripremama. Trener Reala već u 40. minuti radi prvu izmjenu - Nachoa mijenja njegov brat Alex. 

Real je drugi dio počeo s potpuno novih 11 igrača. Ušli su Adan, Pepe, Ramos, Arbeloa, Morata, Sahin, Khedira, Ronaldo, Özil, Granero i Benzema, ali ništa im nije smetao potpuni "makeover" i samo tri minute poslije Granero odigrava za Moratu i to je 4:1 za Real.




Sedam minuta prije kraja, Jese postavlja konačnih 5:1 svojim prvim dodirom lopte nakon što su mu priliku sjajno priredili Ozil i Benzema.
Realova američka turneja nastavlja se nedjeljnom utakmicom protiv meksičkog prvaka Santos Lagune u Las Vegasu, a potom slijede susreti protiv Milana na Yankee Stadiumu (8. kolovoza) i Celtica u Philadelphiji (11. kolovoza).



Nema komentara:

Objavi komentar