ponedjeljak, 24. rujna 2012.

Zašto je odgođena utakmica???

Španjolski mediji ne mogu se načuditi sinoćnoj situaciji na susretu Rayo Vallecana i Reala koji na kraju nije odigran zbog sabotaže kablova.

Jedan od najglasnijih kritičara bio je urednik Marce Robero Palomar. Njega je nedavno tužio Jose Mourinho jer je napisao da je trener Reala "tipičan lik koji će otići nakon što je klub stavio na stup srama".

Palomar se ovaj put obrušio na organizaciju lige.

"Četiri ili pet radnika na krovu radi, dok njih stotine gleda. Gdje smo to prije vidjeli? U Španjolskoj naravno. Slika radnika koji ne vadeći cigaretu iz usta pokušava spojiti kablove s ljepljivom vrpcom je metafora za banana republiku od lige. Ludi termini početka utakmica, nagomilani dugovi, pad u posjećenosti stadiona, sabotaža utakmice koja je proglašena kao visokorizična i klubovi koji ne zadovoljavaju osnovne zahtjeve profesionalnog natjecanja. Postoje lokalne lige koje su bolje organizirane", piše novinar Marce, dnevne novine bliske Realu.

Kolumnist drugog španjolskog sportskog dnevnika Asa Alfredo Relano zaključuje kako je incident novi težak udarac imidžu španjolskog nogometa u svijetu budući da je susret između Rayo Vallecana i Real Madrida trebao biti televizijski prikazan u 150 zemalja diljem svijeta.

"Suočeni smo s novom vrstom zločina: nogometnim terorizmom. Policija mora pronaći krivce i privesti ih pravdi", piše Relano.

Utakmica Raya i Reala na stadionu Campo de Futbol de Vallecas u Madridu je trebala prvotno biti odigrana u nedjelju s početkom u 21.30h. Novi termin odigravanja predviđen je za večeras u 19.45h
.

Nema komentara:

Objavi komentar