petak, 22. lipnja 2012.

Ronaldo, Nani i Paolo Bento o utakmici protiv Češke


"Mislim da smo igrali vrlo dobro. Stvorili smo mnogo prilika za pogodak, pogodili stativu dva puta, ali na kraju smo ipak uspjeli zabiti gol. I u prošloj utakmici sam dva puta pogodio okvir gola, međutim najvažnije je da sam postigao gol za pobjedu i polufinale", rekao je Ronaldo kojem je gol protiv Češke bio 35. u portugalskom dresu.
Nogometaš Real Madrida izjavio je da je momčad sigurna u svoje mogućnosti i spremna za borbu za naslov prvaka Europe.
"Prioritet nam je bio doći do polufinala i u tome smo uspjeli. Jako smo sretni zbog toga, stavit ćemo osmijeh na lice, slušati neku dobru muziku i uživati u rezultatu. Znamo da će u polufinalu biti jako teško, ali sigurni smo u svoje mogućnosti i spremni za borbu. Odigrali smo odličnu utakmicu protiv Češke koja nije imala nikakvih izgleda da nas dobije. Ne mislim da će moji nastupi ovdje biti ključni kod izbora za najboljeg svjetskog nogometaša Fife, ali sigurno da će imati značajan utjecaj. Sasvim je svejedno hoćemo li u polufinalu igrati protiv Španjolske ili Francuske. Šanse će u svakom slučaju bit 50:50", dodao je Ronaldo.
Nani, krilni nogometaš Portugala, presretan je zbog ostvarenog rezultata i smatra da će svaka sljedeća utakmica biti još teža.
"Bila je to teška utakmica, ali smo mi igrali jako dobro. Propustili smo nekoliko dobrih šansi, ali je na kraju Cristiano zabio pobjednički gol. Cijela momčad je odigrala fantastično i borbeno i to je razlog zašto smo pobijedili. Od sada, svaka sljedeća utakmica bit će još teža, ali i donosi samopouzdanje."
Portugalski izbornik Paolo Bento nije bio zadovoljan igrom njegove momčadi u prvom dijelu utakmice, ali smatra da je igra iz drugog poluvremena model za budućnost.
"Početak utakmice bio je jako loš. Česi su igrali odlično i stvorili nam dosta problema. Nismo bili sigurni u nekim defenzivnim odlukama i mogli smo biti kažnjeni. U posljednjih 20 minuta prvog dijela počeli smo dominirati, što je donijelo uspjeh u nastavku susreta. Pokazali smo kvalitetu, odigrali odgovorno i agresivno. Pobjeda je zaslužena, a moji momci su pokazali s koliko ponosa i dostojanstva nose dres Portugala", rekao je Bento nakon utakmice u Varšavi.
Michal Bilek, izbornik Češke, priznao je da je Portugal zaslužio odlazak u polufinale.
"Portugalci su bili bolji, mnogo jači u nogometnom smislu. Imaju mnogo dobrih nogometaša u napadu, a Petr Čech nas je s nekim zapanjujućim obranama držao u igri. Pokušali smo se suprotstaviti s čvrstom obranom i pokušati postići gol iz kontranapada, ali u drugom poluvremenu nam je ponestalo energije i Portugal je zasluženo u polufinalu."


Nema komentara:

Objavi komentar