petak, 26. listopada 2012.

Dvojba: Modrić ili Essien??


Glavna dvojba Josea Mourinha nakon poraza u Dortmundu i pred gostovanje kod Mallorce, razdire i brojnu novinarsku svitu koja prati uzdrmani Real.

Branitelj naslova španjolskog prvaka dva mjeseca nakon početka sezone ima ogromnih osam bodova zaostatka za Barcelonom, a prva tri kola u teškoj skupini Lige prvaka, pokazala su da im do zadnje utakmice predstoji žestoka borba za prolazak grupe.

Dodamo li tome da je 40-ak milijuna eura teško pojačanje u liku Luke Modrića došlo potpuno nespremno i bez treninga, što se itekako vidi po njegovim nastupima, kao i da su se u isto vrijeme ozlijedila tri igrača koji nisu Galacticosi, ali su iznimno bitni za sastav (Khedira, Marcelo, Arbeloa), jasno je zašto su navijači Reala zabrinuti.

Kod Borussije se pokušaj s Essienom na lijevom beku i Modrićem kao defenzivnim veznjakom nije isplatio, za razliku od prethodne utakmice protiv Celte na domaćem terenu. Ali, slaba Celta nije mjerilo, Mourinhu treba momčad koja će pobjeđivati i na gostujućim terenima.

S obzirom da je Ozil povratkom u formu zadržao mjesto polušpice, Modriću ostaje jedino nada da bi mogao igrati u paru s Xabijem Alonsom. Rekao je da je to njegova pozicija, ali Mourinho tamo puno više voli igrati s igračem kojem je snaga ispred tehničkih sposobnosti.

Protiv Manchester Cityja probao je sa čak trojicom defenzivaca (Alonso, Khedira, Essien), pred Mallorcu ostaje dvojba: Modrić ili Essien?

Nema komentara:

Objavi komentar