četvrtak, 31. siječnja 2013.

Prvi El Clasico u 2013. Varane blistao!

Pred 80 tisuća gledatelja na Santiago Bernabeu Real Madrid i Barcelona remizirali su 1:1 u prvoj utakmici polufinala Kupa kralja. Za Madriđane je zabio Varane, a za Katalonce Cesc Fabregas.

U 20. minuti Xavi je tukao iz slobodnjaka s dvadesetak metara, a lopta se efektno zaustavila na okviru gola. Tri minute kasnije novu su priliku imali Katalonci. Xavi je s desetak metara pucao prema nebranjenom golu Reala, a loptu je s gol-crte izbio Varane. Onda je uzvratio Real. Nakon ubačaja Varanea s desne strane Benzema je bio na desetak metara od Lopeza, u trku je pokušao loptu proslijediti u gol, ali ona je prošla nekih metar pokraj lijeve vratnice.
U 32. minuti Messi je tukao s ruba kaznenog prostora, a lopta je prošla tik poviše gola da bi prvo poluvrijeme zatvorio Callejon, čiji su udarac u vrlo izglednoj prilici blokirali stoperi Barcelone. Bez golova otišlo se na poluvrijeme, a početkom nastavka Barcelona je rezultatski otvorila utakmicu. Messi je sjajno proigrao Fabregasa u kaznenom prostoru Madriđana, a ovaj s lakoćom gurnuo loptu pokraj Diega za veliko slavlje navijača iz Barcelone.

Igrači Josea Mourinha malo su se trgnuli nakon gola i posljednjih sat vremena sve karte bacili u napad. U 60. minuti s desne strane ubacio je Varane, Ronaldo je bio sam na drugoj stativi, ali glavom je tek okrznuo loptu koja odlazi u gol aut. No, ono što je promašio Pedro u 72. minuti još će se dugo pričati. Sjajno su Katalonci izveli kontranapad, s pola igrališta Pedro je išao sam na Lopeza da bi na koncu s pet metara iskosa pucao pokraj gola.

I onda kao po pravilu, devet minuta prije kraja stigla je kazna. S desne strane sjajno je ubacio Ozil, Varane je bio najviši u sredini i glavom matira Pinta za izjednačenje.

Varane: "Veoma sam zadovoljan svojom igrom. Ovo je bila najbolja utakmica koju sam odigrao za Real Madrid!" 

Nema komentara:

Objavi komentar